Γεμιστά καλαμάρια

Μαγειρική

ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

200ml κρασί λευκό
1 λεμόνι(το χυμό του)
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμένο
12 μεγάλα καλαμάρια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300g ρύζι καρολίνα
150g ψιλοκομμένες κόκκινες γλυκιές πιπεριές
2κ.σ. τοματοπολτός
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1: Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια, χωρίζοντας τα κεφάλια από το σώμα.
Βήμα 2: Ψιλοκόβετε τα κεφάλια των καλαμαριών και τα σοτάρετε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ξερά κρεμμύδια.
Βήμα 3: Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε, ανακατεύοντας καλά, το ρύζι, το μαϊντανό, τον τοματοπελτέ, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4: Στη συνέχεια σουρώνετε τη γέμιση σ’ ένα σουρωτήρι και κρατάτε το ζωμό που σουρώσατε.
Βήμα 5: Γεμίζετε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Τα περιχύνετε με το ζωμό, το κρασί, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό.
Βήμα 6: Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα καλαμάρια να ψηθούν περίπου 1 ώρα στους 180 °C.
Βήμα 7: Σερβίρετε σε φαρδιά πιατέλα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.